Gå videre til innhold
Nye Toyota Sortland: Til neste år på denne tida skal Toyota Nordvik ha flyttet inn i sitt nye, etterlengtede bygg på Sortland.
Nye Toyota Sortland: Til neste år på denne tida skal Toyota Nordvik ha flyttet inn i sitt nye, etterlengtede bygg på Sortland.

Nyhet -

Toyota Nordvik bygger ny bilbutikk og verksted på Sortland

Anbudspapirene på bygget ble sendt ut fra utbygger Nordvik AS 8. januar, med tilbudsfrist 5. februar.

– Vi vil bestemme oss for leverandør innen utgangen av februar, med kontraktskriving i starten av mars. Så snart vi får tillatelse til igangsetting fra kommunen, setter vi spaden i jorda. Vi har et mål om å starte byggearbeidet 1. april, sier Paal Skaalsvik, eiendomssjef i Nordvik Gruppen AS.

Henger sammen

Nordvik skal reise sitt bygg på den delen av tomta som ligger nærmest Sortlandsundet, mens Biltema skal etablere seg innenfor – nærmest hovedveien. For å utnytte tomta best mulig, skal de to forretningene henge sammen fysisk, men de vi ha hver sin kundeinngang og framstå som to adskilte bygg.

– Vi har solgt den delen av tomta som vi selv ikke trenger til Karmagruppen, som skal etablere bygg for Biltema. Inkludert i eiendomssalget er også den gamle bilforretningen vår, som ligger på denne delen av tomta, opplyser Skaalsvik.

– Forskjønning

– Hvordan vil dere og Biltema dra nytte av hverandre som naboer?

– Vi har tro på at den nye naboen kan gi oss positive ringvirkninger. Samtidig ønsker vi med denne utbygginga å bidra til en forskjønning av hele området. Vi har tenkt mye på hvordan det blir seende ut når folk kommer kjørende over brua.

Toyota Nordviks nybygg blir på 2.200 kvadratmeter, nesten tre ganger så stort som dagens lokaler. Det vil bestå av en bilsalgshall, med utstillingsplass for nybiler og bruktbiler, samt en verkstedhall for bil og karosseri.

Bedre for kundene

– Hvorfor er utbygginga nødvendig?

– Sortland, som er regionalt handelssenter for hele Vesterålen med mange tilreisende, er et satsningsområde for oss. Vi har vurdert denne utbygginga over år, men av flere grunner har vi måttet utsette den. Vi har i perioden måttet prioritere prosjekter andre steder, sier Skaalsvik.

– Hva vil de nye lokalene bety for dere? – Det vil først og fremst ha betydning for kundene våre, som til nå har måttet stå ute i all slags vær for å se på bruktbiler. Nå får de i stedet gjøre det inne. Vi ønsker å ta bedre vare på kundene, samtidig som vi får en mer effektiv drift. Det gir også kundefordeler – og forhåpentligvis igjen et økt salg.

Utbygginga på Sortland er ei investering på 30-35 millioner kroner for Nordvik Gruppen.

Målet er at den skal være ferdig til nyttår.

– Dersom ingen sjær ligger i sjøen, skal vi ha flyttet inn i de nye lokalene på denne tida til neste år, sier Skaalsvik.

(Kilde: blv.no)

Related links

Emner

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Relaterte events

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge