Gå videre til innhold
60 års har gitt oss en solid erfaring med håndtering av brukte biler i skiftende tider. Men målet om å skape gode kundeopplevelser og å gi kunden trygghet og kvalitet er det samme som da, sier Thor Allan Nordvik, konsernleder i Nordvik Gruppen.
60 års har gitt oss en solid erfaring med håndtering av brukte biler i skiftende tider. Men målet om å skape gode kundeopplevelser og å gi kunden trygghet og kvalitet er det samme som da, sier Thor Allan Nordvik, konsernleder i Nordvik Gruppen.

Pressemelding -

Nordvik runder 60 år som bruktbilforhandler.

Fram til 1. oktober 1960 måtte man ha et særskilt behov og innvilget kjøpetillatelse for å kunne kjøpe ny bil i Norge. Biler var ikke tilgjengelige i fritt salg, med unntak av et mindre antall biler fra Øst-Europa, som myndighetene tillot importert i bytte mot sild som betaling.

Med en skrikende mangel på biler og frislippet av bilsalget i sikte, startet Magnar og Elsa Nordvik den 18. mai 1960 bruktbilforretningen Bilsalg M Nordvik hjemme i bakgården på Skeid ved Bodø. Det ble en umiddelbar suksess med hele 73 biler levert i oppstartsåret. De fleste ble importert fra Tyskland.

- 60 år har gitt oss en solid erfaring med håndtering av brukte biler i skiftende tider. Men målet om å skape gode kundeopplevelser og å gi kunden trygghet og kvalitet er det samme som da. Det er ikke tilfeldig at vi har overlevd som bruktbilforhandler så lenge, sier Thor Allan Nordvik, konsernleder i Nordvik Gruppen. Han har «vokst opp» i bilforretningen og ledet virksomheten siden 1978.

- Morselskapet, som nå er Nordvik Gruppen AS, har etter hvert bygget seg opp til å bli en solid lokal og regional aktør. Det er nå over 300 medarbeidere som jobber innen virksomhetene eiendom, bilverksteder og bilforretninger på mange steder i Trøndelag, Nordland og Troms. 8 bilmerker er kommet til og vi sikter oss inn på 3.000 leverte nye og brukte biler gjennom butikkene i år. Jeg er stolt og takknemlig for å få lov til å være en del av dette fantastiske teamet. Etter så mange år synes jeg det fortsatt er gøy og meningsfylt å bidra, forteller Nordvik.

- Det startet med bruktbil i 1960, og fortsatt er bruktbil og bruktbilservice en svært viktig del av virksomheten til Nordvik Gruppen AS. I dag feier Nordvik Bruktbil 60 år med kampanjetilbud på et stort utvalg biler. Nå er muligheten der til å sikre seg en god feriebil eller hva en behovet måtte være mens utvalget enda er godt, avslutter Nordvik.

Related links

Emner

Regions


I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Konsernet omsetter årlig i underkant av 1 milliard kroner og vil selge rundt 3 000 nye og brukte biler inneværende år. Nordvik Gruppen består av bilforhandlere, bilverksteder og bilskadeverksteder i Steinkjer, Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Bjerka, Mo i Rana, Fauske, Bodø, Glomfjord, Halsa, Ulvsvåg, Narvik, Harstad, Andøy, Sortland, Svolvær og Leknes.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge