Gå videre til innhold
​Toyota C-HR – Første visning av interiøret

Pressemelding -

​Toyota C-HR – Første visning av interiøret

''C-HR gir Toyota en kraftfull tilstedeværelse i crossover-segmentet. Derfor har vi gjort den unik: med sin egen personlighet og full av originalitet.

Kazuhiko Isawa, sjefsdesigner C-HR

C-HR (Coupé High-Rider) er designet for å skille seg ut i Toyotas modellutvalg og i sitt segment, og den representerer Akio Toyotas uttalte ambisjon om å gi større artistisk frihet til å oppnå iøynefallende design og økt kjøreglede.

Den nye C-HR er tro mot de viktigste elementene ved konseptbilene som fikk så mye oppmerksomhet fra publikum på bilutstillingene i Paris i 2014 og i Frankfurt i 2015. De kupélignende linjene reflekterer designernes ønske om å skape en stil som står ut i Toyotas modellutvalg og samtidig staker ut en ny retning blant mellomstore crossovere.

Med C-HR retter Toyota seg mot en klar og ensartet målgruppe. Den typiske kunden er hovedsakelig styrt av følelsesmessige vurderinger. Han ønsker å stå ut og ønsker å være først ute med å prøve nye opplevelser og produkter og ser etter kvalitet i alt han kjøper.

Sjefsingeniør Hiroyuki Koba ble inspirert og lærte mye fra møter med disse kundene, og han fokuserte målrettet på deres forventninger gjennom hele utviklingsprosessen og satte høye krav til design og opplevd kvalitet.

C-HRs unike karakter demonstrerer fleksibiliteten som TNGA (Toyota New Global Architecture) gir til utviklerne på de tre nøkkelområdene design, drivlinje og kjøredynamikk. Resultatet er et nytt og friskt pust inn i crossover-segmentet.

Forsalget starter i Europa i september, og de første leveransene til kunder forventes rett før utgangen av året. C-HR er posisjonert mellom Auris TS og RAV4 og målet er å selge opp mot 100.000 enheter årlig i Europa.

En ny designretning i Crossover-segmentet

'Crossover-kunder vil ha noe spesielt, noe som tradisjonelle SUV’er ikke kan tilby. De vil ha en høy sittestilling, men de vil ikke ha kantete former fra en tradisjonell firehjulstrekker. De vil også ha en smidig kjørefølelse.

Med C-HR prøver vi å introdusere en ny verdi inn i Crossover-segmentet, med robustheten og styrken fra en SUV. Men vi prøver ikke å lage en SUV som er dynamisk, snarere en dynamisk bil med SUV-lignende egenskaper.'

Kazuhiko Isawa, sjefsingeniør C-HR

Den helt nye Toyota C-HR introduserer en distinkt styling som bringer med seg ny dynamikk og sensualitet inn i crossover-segmentet.

Med en lengde på 4360 mm, en bredde på 1795 mm, en høyde på 1555 mm (Hybrid) og en akselavstand på 2640 mm, er produksjonsutgaven tilnærmet lik konseptbilens mål, som ble vist første gangen under Paris-utstillingen i 2014.

C-HR får et diamantinspirert stylingtema, med fremtredende hjulbuer i alle fire hjørner som uttrykker bilens styrke og rigiditet, hvor man kombinerer en kraftfull nedre del av karosseriet med en strømlinjeformet kupéprofil.

Fronten representerer en videre utvikling av Toyotas Under Priority og Keen Look design-identitet. Den smale øvre grillen flyter gjennom Toyota-logoen inn i de smale og aggressive hovedlyktene som strekker seg rundt de fremre hjørnene på bilen.

C-HRs coupe-lignende styling er ytterligere forsterket av skjulte dørhåndtak som er integrert i c-stolpen. Inntrykket av fart ivaretas av den dramatiske taklinjen som går over i en stor og svært aerodynamisk spoiler.

Bak har den sterkt avsmalende kupeen fått en topphengslet bakdør. Dette står i kontrast til de fremtredende hjulbuene, som gir den nye crossoveren bredde og et ekstremt kraftfullt uttrykk.

Lysgruppen bak har en plassering høyt på den avsmalende kupeen, og de utstyres med LED-teknologi som gir C-HR en uttrykksfull visuell signatur.

Sofistikert interiørdesign med fremragende opplevd kvalitet

'Vårt mål som Toyotas europeiske designsenter var å levere en unik stil – moderne og sensuell på samme tid. Den unike interiørdesignen er basert på en stabil struktur med 'følsomme overflater' og 'innovative detaljer'.

Disse nøkkelområdene ga oss en mulighet til å tilnærme oss designen med et friskt perspektiv. Som et resultat av dette, viser C-HR den følelsesmessige appellen til Toyotas fremtidige interiører. '

Alexandre Gommier, ED2 Design Centre

Med en ny retning for Toyota, representerer interiørdesignen et nytt 'Sensual Tech' designkonsept, som kombinerer høyteknologisk funksjonalitet med en sensuell og moteriktig stil. Den får et førerfokusert område i en luftig og vidstrakt kupe.

Kupeen ble skapt gjennom en sømløs og lagdelt arkitektur på instrumentpanelet, som fortsetter gjennom dørtrekkene.

De førerorienterte områdene får innovative detaljer og intuitiv høyteknologi. Alle brytere og displayer er lett vendt mot føreren, det gjelder også den nydesignede 8-tommers berøringsskjermen med Toyotas Multimedia ’16 navigasjonsplattform.

Et unikt todelt setedesign kombinerer en lekker sportlig øvre del, med en kraftigere og støttende nedre del, og disse forskjellene kommer også til uttrykk gjennom forskjellige toner, teksturer og mønstre på setetrekkene.

Ved å jobbe tett sammen med hovedkontorets designteam, har SQ teamet fokusert på komponentene, kvaliteten og konsistensen på materialene, tekstur, form, farge og belysning på alle elementer, selv mønsteret på stingene i setene.

For å forsterke knytningen mellom eksteriør og interiørdesignen, har mange brytere fått diamantlignende former. Det samme diamant-temaet er også synlig i dørtrekkene, i taktrekket, i høyttalerne og selv i nålene i instrumentene.

Nøye utvelgelse av materialer er essensielt for å oppnå et harmonisk, konsistent og helhetlig uttrykk i interiøret. Det er hovedsakelig tre materialer – skinn-lignende, en myk nappa skinn og en teknisk overflate for alle bryterne.

Dekorative elementer er utført med høykvalitets pianosvart og sølv dekor, og klarblå belysning av instrumenter og brytere er omhyggelig finjustert for å sikre konsistente farger.

Denne enestående nye interiørdesignen vil være tilgjengelig i tre ulike utførelser: Mørk Grå, Sort/Blå og Sort/Brun.

Utstyrsnivå for å tekkes de mest krevende kundene

Som en del av Toyotas beslutning om å ta i bruk avansert sikkerhetsutstyr på alle modeller, tilbys modellen som standard med Toyota Safety Sense. Systemet inkluderer et kollisjonsvern (inkludert fotgjenger-gjenkjenning), adaptive cruise kontroll, Filskiftevarsler med styrekontroll, automatisk fjernlys og skilt-gjenkjenning.

Tilgjengelig er også utstyr som nøkkelfri låsing og start, farget glass, delskinn, Toyotas nyskapende S-IPA system (Simple Intelligent Park Assist), 18” alufelger og to-farget metallic lakk.

Konserthall lyd

C-HR får tilgang på det ultimate innen lyd i C-crossover segmentet, gjennom et spesielt tilpasset JBL premium audio system med en 8-kanals, 576 Watts stereo forsterker og 9-høyttalere, inkludert to nylig patenterte JBL diskanthøyttalere kjent som “ horn tweeters”.

Siden ulike elementer i interiøret som for eksempel vinduer, solftak, setetrekk og stivheten i karosseri kan påvirke lydkvaliteten vesentlig, har Toyotas og JBL sine ingeniører jobbet tett sammen fra tidlig i designprosessen.

En detaljert kundeanalyse ble utført for å utforme designen, noe som resulterte i orienteringen av høyttalerne mot fremre del av kupeen og bruk av en presist integrert “horm tweeter” i A-stolpen, en JBL system signatur som gir en skarp og tydelig lyd.

I tillegg har systemet to 80 mm brede-høyttalere og to 17 cm sub-woofere foran, og bak to 15 cm full-bredde høyttalere og en 19 cm sub-woofer i en dedikert 10-liters rom. JBL premium audio systemet er tilgjengelig i kombinasjon med navigasjon.

Ledende drivlinjer

Toyota C-HR kommer med et motorutvalg som er designet for å levere en behagelig og engasjerende kjøreopplevelse kundene er ute etter. Dette er tydeligst uttrykt gjennom den unike fullhybrid drivlinjen - den eneste i sin klasse- som garanterer en lettkjørt og problemfri kjøreopplevelse.

Med sistegenerasjon hybrid drivlinje oppnår C-HR et klasseledende CO2-utslipp så lavt som 85 g/km og et drivstofforbruk på bare 0,37 l/mil.

Den nye hybrid-drivlinjen er mer effektiv, lettere og gir bedre ytelse enn før, og har maksimal ytelse på 122 hestekrefter. Designendringer har økt den termiske virkningsgraden til 40% - noe som er verdensledende for bensinmotorer.

Andre hybridkomponenter er gjort lettere og mindre, og er plassert optimalt for å bidra til bilens lave tyngdepunkt

Alternativt kan Toyota C-HR leveres med en 115 hk/85 kW 1.2 liters turbo bensinmotor, som fikk sin debut i Auris. Den er tilgjengelig med en 6-trinns manuell girkasse eller en CVT automatisk girkasse, og sistnevnte er også tilgjengelig med firehjulstrekk.

Vi gleder oss til å få denne i butikkene våre!

mvh Toyota Nordvik

Emner

Regions


Toyota Nordvik AS har bilbutikker i Bodø, Brønnøysund, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Sortland og Svolvær. I tillegg har bedriften verksteder i Andøy, Bodø, Brønnøysund, Glomfjord, Halsa, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Sortland, Svolvær og Ulvsvåg.

Helt siden Toyota Nordvik ble etablert har vi holdt fast ved kjerneprinsippet om å bidra til samfunnet gjennom produkter og tjenester av høy kvalitet. Vår forretningsdrift og våre aktiviteter basert på dette kjerneprinsippet har skapt verdier, tillit og forretningsmetoder som gjennom årene er blitt en kilde til hvordan Toyota Nordvik ønsker å framstå.

Vårt mål er å ha bransjens mest fornøyde livstidskunder og de mest motiverte og kvalifiserte medarbeiderne.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relaterte events

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge