Gå videre til innhold
Det er alle våre Yaris-kunder vi skal takke for at modellen har blitt en så stor suksess her hjemme, sier bilselger Karl-Einar Rengård t.v. og salgssjef Tom Fossen t.h. ved Nordvik Toyota Bodø.  Foto: Nordvik AS.
Det er alle våre Yaris-kunder vi skal takke for at modellen har blitt en så stor suksess her hjemme, sier bilselger Karl-Einar Rengård t.v. og salgssjef Tom Fossen t.h. ved Nordvik Toyota Bodø. Foto: Nordvik AS.

Pressemelding -

Bodø - Toyota Yaris er Årets Bil 2021

Toyota Yaris gikk til topps i bilbransjens prestisjetunge kåring Årets Bil 2021 i Europa. – En fantastisk gledelig nyhet, jubler Karl-Einar og Tom Fossen ved Nordvik Toyota Bodø.

Det er 59 biljournalister fra hele Europa som sammen kårer vinneren av Årets Bil, blant alle de nye bilmodellene som er lansert det siste året. Når alle poengene var talt opp var det Toyota Yaris som ble Årets Bil 2021 i Europa, i kamp med flere elbilmodeller som for mange var favoritter til å vinne.

Juryen var imponert over den nye hybridløsningen som var utslagsgivende: -Yaris er den beste allrounderen i denne konkurransen. Hybrid er måten å redusere CO2-utslippene på for kunder som ikke har mulighet til å lade bilen der de bor. Yaris fikk også ros for innpakning og design, sikkerhet og kjøreegenskaper i den nye modellen.

- Dette er den viktigste kåringen i bransjen, og det er til å få gåsehud av at vi gikk til topps for andre gang med Toyota Yaris. Det er en bil som svært mange nordmenn har gode kjøreopplevelser i hver eneste dag. Den nye modellen har tatt store steg, men samtidig var konkurransen i finalen knallhard og vi turte ikke håpe på seier. Selv om biljournalister har stemt frem bilen, er det alle våre Yaris-kunder vi skal takke for at modellen har blitt en så stor suksess her hjemme, sier Tom Fossen, salgssjef ved Nordvik Toyota Bodø.

Årets Bil-kåringen fant første gang sted i 1964 og det er tredje gang Toyota går til topps med en av sine modeller. Årets finalister var Citroën C4, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Volkswagen ID.3, Cupra Formentor og vinneren Toyota Yaris.

I 2020 var Toyota Yaris den nest mest solgte Toyota-modellen i Norge med 2517 solgte biler.

Fakta om Årets Bil

  • Internasjonal kåring etablert i 1964
  • Juryen som stemmer frem vinneren består av 59 biljournalister fra 22 europeiske land
  • Norsk jurymedlem er Fred Magne Skillebæk, redaktør for elbil24.no i Aller-gruppen
  • Viktige kriterier er blant annet design, komfort, sikkerhet, kjøreegenskaper, pris og miljøegenskaper. Teknisk innovasjon og verdi for pengene er særlig viktige faktorer.
  • Rangering og poeng i 2021: 1. Toyota Yaris (266), 2. Fiat New 500 (240), 3. Cupra Formentor (239), 4. Volkswagen ID. 3 (224), 5. Skoda Octavia (199), 6. Land Rover Defender (164), 7. Citroen C4 (143)
  • Toyota vant kåringen i 2000 (Toyota Yaris), 2005 (Toyota Prius) og 2021 (Toyota Yaris)

Kilde: caroftheyear.org

For mer informasjon: Kontaktinfo

Tom Fossen, salgssjef Nordvik Toyota Bodø, mob. 909 74 991 e-post: tom.fossen@nordvik.no

Related links

Emner

Kategorier

Regions


I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Konsernet omsetter årlig i underkant av 1 milliard kroner og vil selge rundt 3 000 nye og brukte biler inneværende år. Nordvik Gruppen består av bilforhandlere, bilverksteder og bilskadeverksteder i Steinkjer, Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Bjerka, Mo i Rana, Fauske, Bodø, Glomfjord, Halsa, Ulvsvåg, Narvik, Harstad, Andøy, Sortland, Svolvær og Leknes.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge