Gå videre til innhold
Vi er svært godt fornøyd med at Toyota ble det mest kjøpte bilmerket i Bodø i 2020, sier Tom Fossen og Karl-Einar Rengård hos Nordvik Toyota Bodø. Foto: Nordvik AS.
Vi er svært godt fornøyd med at Toyota ble det mest kjøpte bilmerket i Bodø i 2020, sier Tom Fossen og Karl-Einar Rengård hos Nordvik Toyota Bodø. Foto: Nordvik AS.

Pressemelding -

Tom og Karl-Einar solgte flest nye personbiler i Bodø i 2020

En bredde av populære bilmodeller sikret nok et solid år for teamet hos Nordvik Toyota Bodø. Toyota ble også det mest solgte bilmerket i Bodø i 2020. Ingen andre bilmerker har flere modeller enn Toyota blant de 20 mest solgte personbiler og varebiler. Vi er svært godt fornøyd med salget av biler i løpet av fjoråret, og ser frem til å levere ut et stort antall nye biler på veiene i 2021, sier en stolt salgssjef Tom Fossen.

Ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) for bilsalget i 2020 viser at Toyota fortsetter å skille seg fra sine konkurrenter på ett viktig punkt. Bilmerket har fire ulike modeller blant landets 20 mest solgte personbilene i 2020 – noe som er dobbelt så mange som neste bilmerke på listen.

- Norske bilkjøpere er forskjellige og har ulike behov. Toyota har i alle år vært opptatt av å ha en bred portefølje av driftssikre modeller med lavt utslipp og forbruk som møter disse behovene. Vi så gjennom fjoråret at mange foretrekker våre hybrid og plug-in hybrider, og vi forventer fortsatt godt salg av disse i 2021, sier Tom Fossen, salgssjef hos Nordvik Toyota Bodø.

Totalt i Norge leverte Toyota 16.924 biler, noe som ga en markedsandel på 9,8 prosent. I Bodø var markedsandelen på hele 15,8 prosent. De mest populære modellene på landsbasis var:

  • Toyota RAV4: 4412 solgte biler
  • Toyota Yaris: 2517 solgte biler
  • Toyota Corolla: 2487 solgte biler
  • Toyota C-HR: 2105 solgte biler

- Fjoråret var svært spesielt og vi er forberedt på at situasjonen vil vedvare en stund fremover. Vi er svært opptatt av å opprettholde strenge smittevernrutiner slik at vi kan dekke våre kunders behov på en trygg måte. Våre medarbeidere har lagt ned en fantastisk innsats for å trygge kunder og yte god service, og det skal vi fortsette med, sier Fossen.

En solid ordrebank gir grunnlag for positive forventninger til Toyota også i 2021.

- Vi forventer fortsatt godt salg av våre volummodeller som Corolla, C-HR, RAV4 og Yaris.

I tillegg har vi flere spennende nyheter, blant annet kommer Yaris Cross Hybrid – en kompakt-SUV med firehjulsdrift som passer perfekt for manges behov. I år kommer også en ny generasjon av hydrogenbilen Toyota Mirai.

Også når det gjelder fjorårets salg av varebiler er Toyota det bilmerket med flest modeller på topp 20-listen.

- Bedre tilgang på Proace med firehjulsdrift og en helt ny kompakt modell i Proace City har bidratt til veksten i 2020. I tillegg fikk vi i november en helelektrisk versjon av Proace, og til høsten kommer også Proace City Electric.

Toyotas mest populære varebilmodeller på landsbasis i 2020 var:

  • Toyota Proace: 1407 solgte biler
  • Toyota Proace City: 948 solgte biler
  • Toyota Hilux: 870 solgte biler
  • Toyota Landcruiser: 816 solgte biler.

For mer informasjon:

Tom Fossen, salgssjef Nordvik Toyota Bodø, mob. 909 74 991 e-post: tom.fossen@nordvik.no

Related links

Emner

Kategorier

Regions


I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Konsernet omsetter årlig i underkant av 1 milliard kroner og vil selge rundt 3 000 nye og brukte biler inneværende år. Nordvik Gruppen består av bilforhandlere, bilverksteder og bilskadeverksteder i Steinkjer, Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Bjerka, Mo i Rana, Fauske, Bodø, Glomfjord, Halsa, Ulvsvåg, Narvik, Harstad, Andøy, Sortland, Svolvær og Leknes.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge