Gå videre til innhold
Morten Teksnes, Brand Manager hos Lexus Bodø forteller at i første omgang har èn bil ankommet Bodø og denne er klar for visning og prøvekjøring.
Morten Teksnes, Brand Manager hos Lexus Bodø forteller at i første omgang har èn bil ankommet Bodø og denne er klar for visning og prøvekjøring.

Pressemelding -

​Lexus kjører fra sine konkurrenter med ti års batterigaranti

Lexus sin første elbil UX 300e er klar for veiene i Bodø allerede nå, og kommer med markedets beste garanti på batteripakken. 

I første omgang har èn bil ankommet Bodø og denne er klar for visning og prøvekjøring, forteller Morten Teksnes hos Lexus Bodø.

Elbilen UX 300e fra Lexus kan bestilles allerede nå med levering fra fjerde kvartal. Bilens batteripakke er utstyrt med et nytt avansert batteristyringssystem som gir over 300 kilometer rekkevidde, og som er designet for å vare hele bilens levetid og for å redusere rekkeviddetapet til det minimale.

- For enkelte bilkjøpere kan usikkerhet knyttet til varighetene på batteriene være en terskel for å velge elbil. Vi er så trygge på at vår batteripakke holder høy Lexus-kvalitet som gjør at vi med stolthet tilbyr markedets beste batterigaranti på hele ti år – eller inntil én million kjørte kilometer dersom årlig helsesjekk gjennomføres, sier Morten Teksnes, Brand Manager hos Lexus Bodø.

Denne garantien kan Lexus tilby kundene som følge av erfaringen av å ha vært i front i elektrifisering gjennom 15 år.

- Med mer enn 1,7 millioner hybridelektriske biler i verden i dag, hvorav 425.000 befinner seg i Europa, kunne utviklingsteamet lene seg på unik kunnskap både når det gjelder batteridesign, produksjon og batteristyringssystemer, sier Teksnes.

I utviklingen av Lexus UX 300e har ingeniørene beholdt den egenartede designen og de øvrige karakteristikkene til UX-serien, og fokuserte på ytelsespotensialet som er unikt for elbiler. Motoren på UX 300e byr på høye ytelser, samt en naturlig og lineær - men likevel bestemt akselerasjon. Prisen på bilen ligger på mellom kr 369.900,- og 455.800,-.

- Dette er luksusbiler til lav pris. Størrelsen på batteripakken er valgt etter en nøye vurdering av behovene til urbane, norske kunder. Og Lexus er kjent for god kundeservice, trygghet og kvalitet. Derfor garanterer vi at alle kundene mottar bilen i henhold til avtalt leveringstid, sier Morten Teksnes.

Lexus har i åtte år på rad vunnet den prestisjetunge utmerkelsen «Autoindex», som måler bilbransjens mest fornøyde kunder. Med en elbil i modellrekken har Lexus i Norge ambisjoner om å hente inn seieren også til neste år.

- Den hemmelige ingrediensen som forklarer seiersrekken heter Omotenashi. Direkte oversatt betyr ordet gjestfrihet på japansk. Omotenashi er følelsen som er selve kjennetegnet på den japanske kulturen. Og dermed også for Lexus. Det er med oss hvert sekund av hver dag. Det brukes hundrevis av timer på å få en bildør til å svinge og lyde helt riktig. På samme måte pusser vi kontinuerlig for å sikre den gode opplevelsen for kundene.

Fakta om Lexus UX 300e

  • Lexus’ første batterielektriske bil
  • Batterikapasiteten er på 54,3 kWt
  • Ladehastigheten er på maksimalt 50 kW
  • Toppfarten er 160 km/t
  • Rekkevidden er på over 300 km
  • Priser fra kr 369.900,- 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Nordvik Grupperingen omsetter årlig for omtrent 930 millioner eksklusive avgifter og selger i overkant av 2600 nye og brukte biler årlig.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge