Gå videre til innhold
Det er ventet at to millioner skal bytte til DAB-radio i bilen, er du en av dem?

Blogginnlegg -

Det er ventet at to millioner skal bytte til DAB-radio i bilen, er du en av dem?

Norge går som første land i verden over til heldigital radio i 2017. Nordland er første fylke ut, og allerede 11. januar slukkes FM-nettet i området. Dersom du ennå ikke har montert DAB+ i bilen din anbefaler vi at du bestiller time ganske raskt. Det er ventet at to millioner bileiere landet over skal bytte til DAB+ i tiden mot slukking så ventetiden kan fort bli lang.

Det ble uttrykt stor skepsis når det ble besluttet at Norge skulle gå over til heldigital radio i 2011. Dårligere dekning og tekniske problemer var hovedargumentene mot den nye satsingen, og mange bileiere var frustrerte. Heldigvis har det skjedd noe med dekningen siden den tid. Faktisk er utbyggingen av DAB-nettet kommet så langt at det i dag er gått forbi FM-nettet på dekning. I tillegg satset det stort på videre utbygging av DAB-signal i tunneler for å gi en enda bedre opplevelse når en lytter til radio langs veiene. Der FM-signalet brytes ned av høye bygninger og fjellsider, forsterkes signalet hos DAB-radioen. Siden denne type radio også bearbeider lyden før den når deg som lytter er du eksponert for mindre skurr og en renere lytteropplevelse. 

Enklere søk

Tidligere har manuelle søk vært eneste løsning for å finne frem til favorittkanalen i bilen. Nå når du for første gang slår på en DAB+ radio, vil den automatisk gjøre søket for deg. Etter hvert som du scroller deg gjennom liten over kanaler vil de legges tilgjengelig til neste gang du slår på radioen. Den nye skjermen gir deg også muligheten til å få opp mye mer relevant informasjon når du lytter til radioen. Hvor mange av oss har ikke sittet i bilen og lurt på hvilken sang som spilles på radioen? Den tiden er endelig forbi. Med DAB+ radio kommer radiokanal, sangtittel, biler og lignende opp enkelt på skjermen.

DAB er første generasjon radioer som ble lansert for første gang for over tjue år siden. Siden den gang har det skjedd mye med teknologien, og med det oppsto navnet DAB+ på de nyere modellene. Alle DAB-radioer som installeres og er blitt solgt siden 2009 er DAB+. Dette er også de som blir installert i vår bruktbilavdeling før bilene blir lagt ut før salg slik at ingen av våre kunder som kjøper ny bruktbil skal måtte bekymre seg over bytte av radio.

Trenger du DAB+ til din bil?

Enten du ønsker å montere DAB+ selv, eller har behov for hjelp, har vi det riktige utstyret til bilen din. Som merkeforhandler har vi lang erfaring og vet hvilket utstyr som er best for akkurat din bil.

Monter selv fra 999 kr, eller la oss gjøre jobben for deg fra fra 3.490 kr (Komplett montering av DAB+ radio inkluderer skjult kabling. Tilleggskost dersom du ønsker skjult strømuttak).

Les mer om tilbudet her.

Emner

Regions

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge